Asfaltering på ett nytt sätt

augusti 28, 2023 by - Uncategorized

Jag har jobbat med många olika saker. Efter att ha testat på en lång rad branscher och en ännu längre rad yrkesroller kan jag nu se tillbaka nyktert på arbetslivet. I alla fall de första 20 åren av mitt arbetsamma liv. Jag konstaterar ett faktum framför alla andra; nämligen att alla arbeten har olika fördelar. Olika aspekter är fördelaktiga med olika jobb. Idag ska jag rikta strålkastarljuset mot mitt arbete inom asfaltering. Jag vill belysa de delar av detta arbete som jag uppskattade mest.

Asfaltering sker utomhus

Ja, med ytterst få undantag är denna typen av jobb något som genomförs utomhus. Asfaltering är ett perfekt yrke för den som gillar att befinna sig i friska luften. Så är det med mig och så har det alltid varit. Jag har jobbat utomhus, med asfaltering, men också inomhus på kontor. Jag konstaterar enkelt att denna typ av jobb är att föredra för mitt sinne. Sedan är det såklart skönt att kunna vara inne när det regnar och är 6 plusgrader utomhus. Asfaltering var mindre kul när det var kallt, som ni kan förstå.

Asfaltering innebär tydliga resultat

Det finns arbeten som man kan ha, och som jag haft många gånger, där jag aldrig kan se progression i det jag gör. Detta suger, om jag ska vara helt ärlig. När jag arbetade med asfaltering så var resultatet av mitt dagliga arbete väldigt tydligt. ”Idag har vi kommit såhär långt” kunde man konstatera och göra high fives för att vi var så duktiga. Detta uppskattade jag väldigt mycket under mina två år inom asfaltering.

Asfaltering bygger samhällen

Icke att förglömma. Detta tycker jag kanske är den främsta aspekten med att arbeta med asfaltering. Man får chansen att faktiskt påverka samhället till det bättre. Dåliga vägar är en dålig idé. I alla fall för de som vill bygga säkra och bra samhällen för invånare. Jag vill det och det var det jag kände att jag verkligen fick göra inom asfaltering.

En intressant sak är att jag, när jag började med asfaltering, betonade detta tidigt för mitt team. Teamet, ska vi komma ihåg, bestod av ett antal personer som jobbar med asfaltering väldigt länge. Ingen hade någonsin kommit på tanken förut, var vad de sa. De såg det bara som ett jobb. Men vet ni vad: De ändrade tankesättet efter att de hört mig tala om asfaltering på ett nytt sätt.

Ganska häftigt, eller hur?